Om författarna

Boken Urban Express är ett samarbete mellan två av Sveriges mest spännande nytänkare, föreläsare och strateger: Kjell A Nordström som slog världen med häpnad med sina idéer om Funky Business och Per Schlingmann var en av personerna bakom Moderaternas framgångsrika förnyelsearbete. Tillsammans analyserar de vår tids pulserande nervcenter – staden. Det kan tyckas som om det är framtiden de beskriver, men i själva verket är det här en skildring av den värld vi lever i just nu.

Per SchlingmannPer Schlingmann
Per Schlingmann är en välkänd och etablerad rådgivare, föreläsare och kommunikationskonsult med lång erfarenhet inom både politik och näringsliv.

Per är före detta statssekreterare, chefsstrateg och partisekreterare i Moderaterna. De flesta känner till Per som en av personerna som spelade en central roll i förnyelseprocessen av Moderaterna.

Per var med och vitaliserade ett hundraårigt parti och lyckades mycket framgångsrikt ta dem genom processen och till valseger under både 2006 och 2010.

2013 skrev Per boken ”Stå aldrig still” där han med utgångspunkt från sin tid hos Moderaterna har skapat ett antal riktlinjer för hur företag och individer kan använda sig av kommunikation och ledarskap för att leda sin verksamhet till lyckad förändring.

Genom sin stora erfarenhet inom både politik och kommunikation agerar Per som rådgivare till företag och organisationer i förändringsprocesser. Han är också flitigt anlitad föreläsare inom strategisk kommunikation, varumärkesbyggande, förnyelse, politik och retorik.

Per driver kommunikationsbyrån Per Schlingmann AB, som på kort tid fått flera viktiga uppdrag inom näringslivet. Han skriver regelbundet krönikor för Dagens Industri och sitter i styrelsen för SOS Barnbyar.

Dr Kjell A NordströmDr Kjell A Nordström

Kjell A Nordström är svensk ekonom, föreläsare och författare och har tidigare arbetat som forskare och lärare vid Institute of International Business vid Handelshögskolan i Stockholm.

Kjell är också känd för att vara en av de ledande forskarna på multinationella företag och den globala marknaden. Han har fungerat som rådgivare och konsult till flera multinationella företag.

År 1999 skrev Kjell succéboken ”Funky Business -Talang får kapitalet att dansa” (skriven tillsammans med Jonas Ridderstråle). Boken nådde stora internationella framgångar, den har översatts till 39 språk och sålts i drygt 1 miljon exemplar.

Genom att blanda sin omfattande akademisk kunskap och karismatiska personlighet är Kjell känd för att skapa dynamiska föreläsningar, vilket har gjort honom till en av Europas mest efterfrågade föreläsare.

Han har också publicerat böckerna ”Karaoke Capitalism -Management for Mankind” (2003 ) och ”Funky Business Forever” (2007) (Böckerna är skrivna med Jonas Ridderstråle).

År 2014 blev Kjell utsedd till en av världens mest inflytelserika management Gurus, han är rankad som nummer 15 av 30 Gurus.

Ett smakprov från en av Kjell A Nordströms föreläsningar där han kombinerar sin unika akademiska kunskap med fritt tänkande och en dynamisk föreläsningsstil.

En bok av Per Schlingmann och Kjell A. Nordström

popup